Kalkuláció Regisztráció Bejelentkezés

Ön szerint mekkora a legkisebb postahivatal a világon?

Ön szerint mekkora a legkisebb postahivatal a világon?

Ön szerint mekkora a legkisebb postahivatal a világon?

Nézzünk meg néhány példát a világ körül. Szerintem a képek láttán meglepődünk, hogy így is lehet dolgozni.

Kezdjük.

  •  Az Egyesült Államokban(Ochopee, Florida) egyértelműen a legkisebb posta a 41-es út mellett. Mindössze 6 négyzetméter. A kis postát esetleg akár esőbeállónak is lehetne nézni, valójában egy közeli farm raktára volt eredetileg, ahol az öntözőcsöveket tárolták. 1953-ban alakították postahivatallá, amikor az igazi posta leégett. Azóta működik, és elsősorban a környékbeli őslakosságot szolgálja ki, rendszeresen mindössze hárman veszik itt fel a postájukat.

ochopee hivatal

  • Egy brit postahivatal is egészen biztosan pályázhat a címre, Cromarty-ból. Bár a kis, szintén majdnem szerszámosbódénak beillő épület nem működik folyamatosan, csak egy héten kétszer nyit ki.

Cromarty

  • Skóciában egyenesen számháború tört ki két üzemeltető között, hogy vajon melyiküké is a legkisebb faépület. Margaret McDowell egy 8 négyzetméteres postát működtet, Esther Braueré azonban mindössze 4.8 négyzetméter, így a döntés, pusztán a méret alapján nem tűnik nehéznek. Esther éppen 60 éve dolgozik már a postánál. 

skót2

 

Forrás: postablog

Nálunk Magyarországon a csomagautomaták is nagyobbak:)

Az MPL is bevezette a csomagkézbesítést a  csomagautomatákon keresztül. Talán érdekes lehet a küldemény útja a feladástól a kézbesítésig emódon. Ha szeretné megnézni hogyan, akkor kattintson a lenti linkre:

https://indavideo.hu/video/A_csomag_utja

További kedvezményért kattintson ide

F

Vélemény, hozzászólás?