Kalkuláció Regisztráció Bejelentkezés

Futárszolgálat – raklapos küldemények feladása

Futárszolgálat – raklapos küldemények feladása

A raklapos szállítás olyan cégeknek ajánlott, akik a feladandó áru súlya vagy mérete miatt csak raklapon tudják megoldani a szállítást. A feladástól számított 1-2 munkanapon belül a futárszolgálat teljesíti az áru odaérkezését a belföldi cégeknek, vállalatoknak esetleg magánszemélyeknek. Az 1-2 munkanap a nemzetközi csomagszállítás esetében értetendő, külföldre pár nappal több lehet az érkezési idő. A gls gyors, megbízható futárokkal rendelkezik, akik a lehető legjobban kézbesítik a csomagokat.

Futárszolgálat - raklapos küldemények feladása

Futárszolgálat – raklapos küldemények feladása

Méret és tömeghatárok

Egy raklap külső méretei külön egyeztetés nélkül nem lehetnek nagyobbak mint 120 x 80 x 170 cm.

Tömeghatár: 1000 kg/raklap

Maximális méreteknél nagyobb raklap megvalósíthatóságról és esetleges pótdíjáról egyeztetni kell az illetékes személynél.

Biztonságos csomagolás kisebb csomagoknál

Csak becsomagolt és pontosan megcímzett, csomagcímkével ellátott áru vehető átszállításra. A csomagolásnál figyelembe kell venni a feladni kívánt áru típusát, súlyát és a csomagolóeszköz jellemzőit.

Külső csomagolás

Az áru formájának és méretének megfelelő kartondobozt válasszon a csomagoláshoz. A nem teljesen kitöltött doboz benyomódhat, a megtömött doboz kirepedhet, szétszakadhat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az áru milyen nehéz, és ahhoz válasszon csomagolást. A sarkok megerősítése és az élvédők használata javasolt.

Belső tér kitöltése

A dobozon belül az optimális helykihasználás megvédi az áru épségét. A felesleges helyet töltse ki töltőanyaggal, vagy egyéb csomagolóanyaggal. A GLS által nyújtott biztosítás nem terjed ki arra az esetre, ha a csomagolás külsőleg sértetlen, de a beltartalom „zörög. Csomagoláson belül a termékek ne érintkezzen egymással, illetve közvetlenül a doboz falával. Nem árt feltüntetni a dobozon ha törékeny áru van benne, persze ez nem jelenti azt, hogy nem történhet baleset a tárggyal. Rögzítés, ragasztás

A dobozokat ragasztószalaggal körben meg kell erősíteni. A nehezebb vagy nagyobb csomagok esetén erősebb vagy dupla ragasztás célszerű.

Nyomkövetés

Lehetőségünk van nyomon követni a csomagunkat a csomagszámunk alapján, ami minden csomag esetében más és más.

Vélemény, hozzászólás?