Kalkuláció Regisztráció Bejelentkezés

Futárszolgálat és csomagszállítás gyorsan otthonába

Futárszolgálat és csomagszállítás gyorsan otthonába

Bár a webshopból történő rendelés számos előnnyel jár, az mindenképpen hátránya, hogy a terméket vásárlás előtt nem tudod kézbe venni, megvizsgálni, kipróbálni. A nemzetközi webáruházaknak ezért részletes tájékoztatást kell adniuk elérhetőségeikről és cégadataikról, és a vásárlókat elállási jog illeti meg.További hiba lehetőséget rejt magában a termék kiszállítása, ha az átvételkor nem vagy elég körültekintő előfordulhat, hogy ahelyett, hogy végre használhatnád a beszerzett terméket, hosszú levelezgetésekbe kell kezdeni a szolgáltatóval, hogy egy hibátlan termék boldog tulajdonosa lehess.

Futárszolgálat és csomagszállítás gyorsan otthonába

Online vásárlás esetén tudatos döntések meghozatalával, pár plusz kattintással sok későbbi problémát meg lehet előzni.

Első lépésben, amikor egy termék megrendelése mellett döntünk olvassuk el a szolgáltató általános szerződési feltételeit, különös tekintettel a szállítás módjára, az átvétel szabályaira vonatkozó rendelkezéseket.

A próbavásárlások tapasztalatai alapján a webáruház és termék kiválasztását követően a rendelés lépéseinél érdemes képernyőfotóval rögzíteni az árat, szállítási határidőt és díjat, mert azok mértéke a vásárlási folyamat végére változhat. A termék árát, a szolgáltatás díját egyértelműen, adóval és egyéb járulékos költségekkel, pl. szállítási díjjal együtt kell feltüntetni. A webáruházak többféle szállítási lehetőséget és fizetési módot biztosítanak a vásárló részére, utóbbiak közül a legbiztonságosabb az utánvét.

Online vásárlásnál akkor jön létre a szerződés, ha a webáruház visszaigazolást küld a vásárlónak a rendelésről és a termék részletes adatairól, beleértve az árat is.

Futár általi belföldi kézbesítés esetén az átvételkor csak akkor bontható fel a küldemény, ha a termék állapotának megvizsgálása érdekében, a webáruház és a futárcég erről előzetesen megállapodást kötött.

Ha felbontatjuk a küldeményt, akkor mindenképpen ellenőrizzük le, hogy ténylegesen a megrendelt termék található-e a csomagban, illetve, hogy hibátlan-e a külleme.

Ha nem bonthatjuk fel, akkor addig, amíg az átvételi elismervényt alá nem írjuk, legalább a csomag külső borítását ellenőrizzük, és kérjük rögzíteni, hogy a csomagolást rendben találtuk, de a belső tartalmat nem állt módunkban ellenőrizni.

A futárszolgálat minden erejével azon van, hogy a csomagszállítás során a csomag gyorsan és sérülésmentesen a címzetthez érjen. Ha a csomag a kiszállítás során sérül, azért az felel, aki a kárt okozta. A kárveszély a termék átvételével száll át a fogyasztóra. Ezért is fontos, hogy az átvétel előtt ellenőrizzük a csomag tartalmát, vagy ha ez nem lehetséges, legalább alaposan dokumentáljuk a kibontás folyamatát.

Vélemény, hozzászólás?