Kalkuláció Regisztráció Bejelentkezés

Csomagolási tájékoztató felni, gumi, kerék

A futárpostával feladott küldemények csomagolási előírásai megegyeznek a Postán feladott csomagokra vonatkozó előírásokkal, hiszen mindegyik esetében a Posta Törvény (2012. évi CLIX. tv.)  előírásai a mérvadóak.

A szakmai megfogalmazás szerint:

A csomagolásnak olyannak kell lennie, hogy az a tartalom tulajdonságának, jellegének, alakjának, tömegének megfeleljen, és a szállítótól elvárható szakszerű továbbítás során a tartalom minőségét és épségét megóvja. Csomagolás során a dobozokat optimálisan ki kell használni, a csomagolóanyag megfelelő mérete és minősége, valamint a teljes tér belső kitöltése megóvja a küldeményt a sérüléstől.  A különleges alakzatú, nehezen csomagolható dolgokat a zsugorfóliázáson belül is védeni kell egyéb csomagolással. A csomagolás, illetve a becsomagolt küldemény más küldeményekben, anyagmozgatási-, és szállító eszközben nem tehet kárt, a küldemény, illetve tartalma emberi életet, a kezelők testi épségét, egészségét nem veszélyeztetheti és a környezetet nem károsíthatja. A csomagolásnak olyannak kell lennie, hogy a burkolat nyilvánvaló megsértése nélkül a tartalomhoz ne lehessen hozzáférni. A feladó felelőssége gondoskodni arról, hogy a küldemény lezárása a feladási feltételeknek megfeleljen. A lezárásnak olyannak kell lennie, hogy annak nyilvánvaló megsértése nélkül a postai küldemény tartalmához ne lehessen hozzáférni.

GLS csomagolási tájékoztató

Amennyiben további kérdései lennének, vagy szeretné megrendelni a szolgáltatást, akkor keressen bennünket a 06704107777-es telefonon vagy e-mail-ben az office@bestposta.hu-n.