Kalkuláció Regisztráció Bejelentkezés

brexit

COVID-19 RIADÓ

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy Nagy-Britanniában a koronavírus új változata terjed. A kontinentális Európába történő további elterjedés megakadályozása érdekében a Brit-szigetek és Európa között minden forgalmi kapcsolat leáll.
Ebből kifolyólag a Nagy-Britanniába és onnan történő szállítás nem garantálható, emiatt a GLS azonnali hatállyal és a további értesítésig felfüggesztette az Egyesült Királyságba irányuló és onnan érkező összes fővonali járatát. Csomagokat az Egyesült Királyságba és Írországba további értesítésig nem lehet küldeni.
Kérjük a partnereinket, hogy azonnali hatállyal és a további tájékoztatásig ne adjanak át a GLS-nek olyan csomagokat, amelyek célországa Nagy-Britannia és Írország. Ha a küldeményeket továbbra is átadják, fenntartjuk a jogot, hogy visszaküldjük őket.
Tájékoztatni fogjuk amennyiben új információk állnak rendelkezésre.
Köszönjük együttműködését!
Üdvözlettel,
Post Solutions Kft.

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy 2020. január 31. óta az Egyesült Királyság már nem tagja az Európai Uniónak és ezzel egy átmeneti időszak vette kezdetét, ami 2020. december 31-ig tart.
Jelenleg is folyamatban vannak a tárgyalások az EU és az Egyesült Királyság 2021.01.01-től alkalmazandó kereskedelmi gyakorlatára vonatkozóan. Amennyiben nem sikerül megállapodniuk a vezetőknek, úgy az EU és az Egyesült Királyság közötti áruforgalomra – és így a csomagküldésre is – vonatkozóan legkorábban 2021. január 1-jétől vámellenőrzést kell bevezetni.
Mindannyian bízunk abban, hogy ez nem fog bekövetkezni, de fel kell készülnünk ezen eshetőségre is.
Mindezért mellékletként küldünk egy tájékoztató anyagot, ami segítséget nyújt Önnek eligazodni a Nagy Britanniába és Észak-Írországba küldött szállítmányokra vonatkozó várható vámügyi előírásokról.

Mindemellett tájékoztatjuk arról is, hogy Társaságunk 2020. december 24-től az Egyesült Királyságba címzett export csomagokra vonatkozóan módosítja szolgáltatásnyújtására vonatkozó szabályokat, az erre vonatkozó kiegészítő Általános Üzleti Feltételeket az alábbi linken érheti el:
https://gls-group.eu/HU/media/downloads/AUF_CSPAUF_brexit_miatt_20201224_final_HU.pdf

Ügyfél tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a jelenlegi szabályok értelmében 2020. december 24. és 2020. december 31-e között feladott küldeményekre vonatkozóan nem lehetséges vámokmányt kiállítani, így erre tekintettel ezen csomagok 2021. január 4-jéig betárolásra kerülnek csomagszortírozó üzemünkben. A vámokmány kiállítása ezen csomagokra 2021. január 4-ét követően történik majd meg.

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.
Együttműködését és bizalmát köszönjük!

Üdvözlettel,
Post Solutions Kft.